משאיות

וולוו תספק לחברת אמזון 20 משאיות חשמליות כבדות

וולוו משאיות תספק לחברת Amazon גרמניה 20 משאיות חשמליות כבדות עד סוף השנה הנוכחית. 20 המשאיות מדגם Volvo FH Electric צפויות לנסוע יותר ממיליון ק"מ בשנה, מונעות באמצעות חשמל במקום דיזל.

"משאיות להובלת מטען כבד ורכבים מסחריים אחרים מהווים עד כ-36% מפליטת המזהמים של התחבורה המקומית בגרמניה*", עובדה המדגישה את חשיבות הטיפול בפליטת הפחמן של התחבורה בכבישים.

"לשחקנים גדולים בעסקי ההובלה יש תפקיד מרכזי בהובלת מאמצי התעשיה לצמצום טביעת הרגל הפחמנית. לכן, אני שמחה שחברת Amazon משתפת איתנו פעולה כדי לסייע בהפחתת פליטות המזהמים שלהם במשימות הובלה תובעניות ומרוחקות," אומרת ג'סיקה סנדסטרום, סמנכ"לית ניהול מוצר בוולוו משאיות.

וולוו משאיות החלה בייצור סדרתי של משאיות חשמליות כבדות בספטמבר השנה והזמינות של משאיות חשמליות להובלות עירוניות ובין-עירוניות מהוות ציון דרך חשוב להפחתת פליטת הפחמן בתחבורה בכבישים.

"באופן כללי, יש לנו כעת שישה דגמי משאיות חשמליות זמינים להזמנה ובייצור סדרתי כדי שנוכל לעמוד בדרישה הגוברת לפתרונות הובלת סחורה ללא פליטת מזהמים. זהו צעד מעודד לצמצום השפעות שינויי האקלים," מוסיפה ג'סיקה סנדסטרום.

לגרסאות החשמליות של הדגמים החשובים ביותר שלנו – דגמי המשאיות הכבדות Volo FH, Volvo FM ו-Volvo FMX – יש תפקיד חיוני בהשגת היעד העולמי של וולוו משאיות, ש-50 אחוז מסך מכירות המשאיות שלנו יהיו חשמליות עד לשנת 2030. משאיות חשמליות כבדות אלה מסוגלות לעבוד עד משקל כולל מרבי של 44 טון ושלושת הדגמים המוזכרים לעיל מייצגים כשני שליש ממכירות החברה.

עבור חברת Amazon, המשאיות יחליפו את משאיות הדיזל וימלאו תפקיד מרכזי ביוזמות המעבר להנעה חשמלית דרך רשת ההובלות שלה.

"חברת Amazon מחויבת לצמצום פליטות הפחמן של צי הרכבים שלה, והשלב המרכזי היה מגזר קשה להשגה," מסביר אנדריאס מרשנר, סמנכ"ל שירותי הובלה אירופה באמזון. "לכן צירוף המשאיות החשמליות של וולוו לצי הרכבים שלנו הוא שלב חיוני. אנו מפעילים את אחת מהתוכניות הצומחות ביותר להובלות בהנעה חשמלית, ואנו נמשיך להשקיע ולחדש כדי להפחית את פליטת הפחמן ולספק ללקוחות חבילות ללא פליטת מזהמים."

מידע אודות דגם Volvo FH Electric

• קיבולת סוללה: 540 קוט"ש
  • הספק: 490 קילוואט הספק רציף
  • טווח נסיעה עד 300 ק"מ, אך משאית Volvo FH Electric יכולה לנסוע עד 500 ק"מ במהלך יום עבודה סטנדרטי עם עצירה אחד לטעינה, למשל במהלך הפסקת צהרים.

מידע אודות דגמי המשאיות החשמליות של וולוו

• וולוו משאיות מציעה סדרה של שישה דגמי משאיות חשמליות אשר תוכננו לתת מענה למגוון רחב של משימות הובלות שונות.
  • דגמי המשאיות החשמליות Volvo FH, Volvo FM ו-Volvo FMX הן משאיות כבדות עם משקל כולל מרבי של 44 טון. המכירות באירופה נמשכות והייצור שלהם החל בספטמבר 2022.
  • ייצור של דגמי Volvo FL Electric ו-Volvo FE Electric, עבור משימות הפצה עירוניות ופינוי אשפה, החל באירופה כבר בשנת 2019.
  • הייצור של דגם Volvo VNR Electric עבור צפון אמריקה החל בשנת 2020.

* נתונים של המשרד לאיכות הסביבה והתחבורה, גרמניה הגנת האקלים במספרים - עובדות, מגמות ודחפים במדיניות האקלים של גרמניה, מהדורת 2021 (bmuv.de), עמוד 36

להורדת תמונות ברזולוציה גבוהה ❯

For further information, please contact:

Jan Strandhede
Media Relations Director, Volvo Trucks
Tel: +46 31 3233715
Email: jan.strandhede@volvo.com

Volvo Trucks supplies complete transport solutions for discerning professional customers with its full range of medium- and heavy-duty trucks. Customer support is provided via a global network of dealers with 2,300 service points in about 130 countries. Volvo trucks are assembled in 12 countries across the globe. In 2022 approximately 145,000 Volvo trucks were delivered worldwide. Volvo Trucks is part of the Volvo Group, one of the world’s leading manufacturers of trucks, buses, construction equipment and marine and industrial engines. The group also provides complete solutions for financing and service. Volvo Trucks’ work is based on the core values of quality, safety and environmental care.